Hieman alkoholin hinnoista

Kenen tahansa pää voi mennä pyörälle Espanjan ruokakauppaan mennessä ja alkoholilajitelmat nähdessään. Aivan kuin olisi astunut yhtäkkiä Alkon käytäville. Pullohyllyt toistensa perään notkuu toinen toistaan hienompia ja edullisempia pulloja. Kaikki kirkkaina ja kiillotettuina siisteissä riveissä spottivalojen loisteessa.

Viinipullon voi löytää alahyllyltä alle 3,00€:lla ja kaljatölkin käytävän toiselta puolelta alle 0,30€:lla.

On helppoa löytää aihetta juhlaan ja kasata kärry puolilleen pulloja vaikka vieraita varten. Varmuuden vuoksi. Eikä siinä mitään. Täällä alkoholikulttuuri on täysin toisenlainen ja tuskin ketään katsotaan vinoon vaikka joisi jokaisella illallisella viiniä. Sama pätee kesken työpäivän juotua huurteista.

Ei tarvitse katsoa kelloa, että laittaako lähikaupan kassa pressua alkoholihyllyjen eteen iltaisin. Ei laita ei.

Ravintoloissa viinilasia tilattaessa ei myöskään senttejä kysellä, vaan lasi kaadetaan puolilleen tai yli. Hinta keskimäärin 2,50€. Brändiä tilattaessa luku liikkuu samoissa summissa paikasta riippuen tietenkin.

Vesi onkin sitten toinen juttu. Pienen vesipullon hinta ravintoloissa on kalliimpi kuin kahvin. En puhu nyt suodatinpannusta kaadetusta muutaman tunnin vanhasta kahvista. Puhun ns. erikoismaitokahvista, joka tehdään jokaiselle asiakkaalle samaan tapaan kuin erikoiskahvit Suomessa. Hinta noin 1,50€. Huippuhyvää!

Alkoholin suhteen suosittelen olemaan täällä varovainen. Loma, aurinko ja 2,00€ viinipullo kuulostaa hyvältä, mutta pidemmän päälle ne voi tuoda mukanaan enemmän harmia kuin hyvää.

Kirjoita kommenttisi

Your email address will not be published. Required fields are marked *