Ummikkona Aurinkorannikon vuokra-asuntomarkkinoilla

Asunto piti löytää. Joku tokaisi, että ota tuo baaritutun äidin kaverin veljen kummin kaiman tyhjillään oleva asunto käyttöösi kuukaudeksi muutamalla satasella. Hmmmm…

Kehen voisi luottaa?

Vapaita asuntoja ja taloja näytti olevan tuhansia yhdellä pienellä alueella. Miten karsia? Mitkä asiat ovat kaikkein tärkeimpiä itselle? Siedänkö naapureita? Haluanko näkymän vai riittääkö katto pään päälle?

Kaikki tuntui olevan kiintoistönvälittäjiä.

Pitäisikö mennä suomalaisen välittäjän luokse, kun ei ymmärrä kunnolla paikallista kieltä? Pitäisikö ottaa vuokra-asunto vaikka talon saa vuokrattua kukkuloilta samalla hinnalla?

Löysimme lopulta mainion englantilaisen kiinteistönvälittäjän, joka avusti meitä ystävällisesti maan tavoille ja vei erilaisiin kohteisiin tutustumaan. Oltiin varmoja, että hänen kauttaan löydetään unelmien koti tai ainakin jotakin sinnepäin.

Opimme, että netti maksaa noin 50€/kk. Sähkö-, vesi- ja mahdollinen pieni roskamaksu voi tulla vielä päälle.

Taloa vuokrattaessa oli kuulemma myös hyvä muistaa:

  • Takka on ehdoton varustus (useimmissa taloissa kamina) talvikuukausia varten
  • Ilmastointi eli aircondition (AC) muita kuin talvikuukausia varten on välttämätön
  • Uima-altaan sielunelämää on ymmärrettävä, jos tontilla sellainen on
  • Omistaja saattaa asua toisinaan seinän takana omassa talossaan
  • Useimmat talot ovat omistajiensa rakentamia ja monet on rakennettu loma-asunnoiksi
  • Talot on rakennettu pitämään kuumuuden pois sisältä, joten seinissä ei ole eristeitä, ikkunat on yksinkertaista lasia ja kaikki lattiat on laatoitettu. Ihan kuin kulkisi loputtomassa kylpyhuoneessa sohvia ja sänkyjä kierrellen.
  • Talot pitää lämmön poissa sisältä myös talvikuukausina. On siis varauduttava luistelemaan villasukilla laattalattioilla samalla kun kamina pöhisee olohuoneen nurkassa.
  • Uunin saa 50€:lla, jos vuokrakohteesta sellainen puuttuu
  • Vuokrakohdetta voi remontoida pienesti, jos se nostaa kohteen arvoa

Onneksi vuokra-asuntoja (kalustettuna ja ilman) on Espanjassa suunnaton määrä. Kaikki riippuu siitä, mitkä on omat kriteerit.

Kyllä se oma asunto aikanaan osuu jokaisen kohdalle. Ennen sitä kannattaa asua viikko kerrallaan asunnoissa, joissa on kaikki varustukset (keittiö kuppeineen ja pannuineen, pyykinpesukone, kahvinkeitin). Booking on hyvä työkalu lyhyiden majoituksien etsintään! Samalla pystyy tutustumaan eri alueisiin ja löytää sen mikä miellyttää eniten.

Meille kävi toisin kuin ajateltiin! Mietittiin ensin, että halutaan ehdottomasti ylös kukkuloille, kauemmas rannikosta. Vuorinäkymä oli oltava. Varattiin kuitenkin viikoksi asunto rannikolta, josta olisi helppo sukkuloida talonäyttöihin.

Vuokraamassamme asunnossa oli merinäköalalla ja ihastuttiin siihen täysin! Vuokrattiin heti perään toinen viikko ja aloimme katsoa muita mahdollisuuksia rannikon tuntumasta. Tässä taas nähtiin, että monikaan asia ei mene niin kuin oli ajatellut.

Onneksi voi muuttaa mieltään!

Onko jokin asia mikä sinua askarruttaa asunnon tai talon vuokrauksessa Aurinkorannikolta tai sen tuntumasta ?

Kirjoita kommenttisi

Your email address will not be published. Required fields are marked *