Asunto Aurinkorannikolta

Kuvittele, että asut kylässä, jossa jokainen tuntee toisensa jotakin kautta. Aurinkorannikon alueella kontaktit ovat yksi suurin ja tärkein asia, johon tulee törmäämään. Se oli itse asiassa todella yllättävä asia, miten asiat todella menevät eteenpäin tällä alueella.

Minulla on ollut ilo ja kunnia solmia monia yhteistyökuvioita Aurinkorannikolla ja tapaan aina mielelläni uusia ihmisiä. Yksi kontakteistani on paikallinen asunnonvälittäjä Mari Monge.

Olemme Marin kanssa käyneet pitkiä keskusteluja asuntojen vuokraamisesta ja ostamisesta Costa del Solin alueella. Mari pyörittää asunnonvälitysyritystä Homes in Marbella  ja hänellä on toistuvasti pohjoismaalaisia asiakkaita paikallisten lisäksi.

Suomalaiset ovat yksi Marin asiakaskunnasta, joten yhteistyömme syveni siltä istumalta.

 

Marin 3 vinkkiä suomalaisille:

• Kesäaika on hankalaa aikaa vuokrata asuntoja pitkäaikaisesti. Asuntojen omistajat pitävät niistä tiukasti kiinni kesän ajan ja laittavat ne uudelleen vuokra-asuntomarkkinoille syksystä eteenpäin. Hinnat ovat myös pilvissä, koska saatavuus on vähäisempää. Kannattaa vuokrata asunto lyhytaikaisesti kauempaa rannikosta samalla, kun etsii pitkäaikaista asuntoa rannikolta.

• Jos haluat ostaa asunnon, tarvitset: NIE:n, espanjalaisen pankkitilin, asunnonvälittäjän ja luotettavan lakimiehen, joka tietää ja osaa tehdä kaikki tarvittavat paperityöt kanssasi ja puolestasi.

• Voit saada asuinmaasi pankista lainaa asunnon ostoa varten tai espanjalaisesta pankista. Sinulla on oltava osa asunnon myyntihinnasta valmiina ja osoitettava, mistä rahat tulevat (laillisuus). Kannattaa vertailla pankkeja ja valita sen jälkeen sopivin.

 

Mari on tietoinen siitä, että kieltä osaamattomat ovat riskialttiita valitettavan korkeille hinnoille. Olemme molemmat nähneet miten osa asunnonvälittäjistä käyttää tätä hyväkseen. Haluammekin mahdollistaa uuden väylän suomalaisille vuokrata ja ostaa asuntoja Aurinkorannikolta turvallisesti sekä paikallisin hinnoin.

 

Siinä oli ihanan ja suuren ammattitaidon osaavan Marin vinkit suomalaisille!

Mari puhuu englantia ja espanjaa ja on valmiina auttamaan suomalaisia asiakkaitaan entistä paremmin. Jos kielitaitosi ei vielä taivu toivomallasi tavalla, voin toimia tulkkina teidän välillä.