Harkinnassa löytökoira Espanjasta: ACE Animal Care:n toimintaan tutustuminen

Otimme pienen lähikauppamme kassalta paksun EuroWeelky -lehden, joka on Espanjan suurin ilmaislehti englanniksi ja sitä lukee yli puoli miljoonaa joka viikko. Tässä yli 120 sivun opuksessa olikin tietoa yllin kyllin!

Lehden loppupuolen ilmoitussivuilla huomattiin olevan useita eri koirien löytötarhoja. Päiväreissu oli valmis. Päätimme suunnata läheiseen ACE Animal Care:n koiratarhaan.

Lehti-ilmoituksen mukaan heillä olisi myös paljon pantuja, jotka tarvitsisivat rakastavan kodin. Kotisivuilla oli todellakin suunnaton määrä kuvia sekä pennuista että aikuisista koirista. Ajateltiin käydä kuitenkin tutustumassa paikkaan ennen suurempaa päätöstä koiran valinnasta ilmoituksen ja kotisivun perusteella.

ACE Animal Care on Andalusiassa (La Cala de Mijas) aivan Aurinkorannikon läheisyydessä. ACE toimii vapaaehtoisvoimin ja toiminta rahoitetaan täysin lahjoituksilla ja järjestön pienimuotoisilla myyntitavaroilla.

Fuengirolan-Marbellan alueelta pohjoista kohti ajaessa aikaa menee noin 15min, niin on jo perillä. ACE on aivan tien läheisyydessä ja pieni kyltti ohjaa päätieltä suoraa parkkipaikalle.

ACElla on avoimet ovet vierailijoille joka päivä klo 13-15, mutta muita ei ollut meidän lisäksi paikalla sinä päivänä. Denise (käyntikortti kuvassa) otti meidät kiireisesti, mutta lämpimästi vastaan. Hollantilaisnainen puhui kanssamme sujuvasti englantia samalla kun koitettiin olla kiinnittämättä liikaa huomiota vapaana vaeltaviin ihaniin koiriin.

Heillä oli noin 300 koiraa, joten jäimme keskustelemaan käytännöistä pääovien tuntumaan. Koska koiria oli niin paljon, toiveena oli, että verkkosivuilta katsotaan noin 4-5 sopivalta tuntuvaa koiraa. ACEn henkilöt selvittävät koirien olinpaikan (jotkut saattavat olla väliaikaisesti kotioloissa) ja paikan päälle tullessaan voi nähdä kyseiset koirat ja katsoa mikä olisi sopivin.

Tämä käytäntö antaa koirille sressittömämmän ympäristön, kun uusia ihmisiä ei virtaa jatkuvasti. ACElla on myös käytäntö lennättää koiria ja heillä olikin tapaamispäivänämme useita kauniita yksilöitä lähdössä mm. Hollantiin ja Saksaan uuteen rakastavaan kotiin.

ACE pitää huolen myös siitä, että kaikki heiltä lähtevät koirat on terveitä: koirilla on rokotukset, madotukset, sirut ja EU -passi kunnossa sekä vanhempien koirien hampaat hoidetaan tarvittaessa kuntoon. Kaikki koirat myös steriloidaan lain mukaisesti ja jokaisen koiran hoitokustannukset oli keskusteluhetkellä 220,00€.

ACEsta jäi ammattimainen kuva ja he toimivatkin useassa eri maassa kaltoinkohdeltujen koirien pelastamiseksi.

Jos englanninkieli sujuu, niin suosittelen!