Mitä tarvitset muuttaaksesi Espanjaan

Lämmin sää. Aurinko paistaa aina. Palmut huojuu. Iho ruskettuu. Ruoka ja juoma on edullista. Kaikki hymyilee. Elämä hymyilee.

VS

Kaikki pitää pakata. Myydä. Lahjoittaa. Selvittää. Tinkiä. Hyvästellä. Opetella kieltä. Ahdistaa. Stressaa. Epätoivo iskee.

Kotimaata ei kannata jättää taakseen silloin, kun on onneton ja etsii nopeaa muutosta elämään. Onnellisuutta ei muulloinkaan kannattaisi etsiä itsensä ulkopuolelta. Jotkin ulkopuoliset asiat toki lisää hyvinvointia, mutta ympäristö ei ole kaikki kaikessa.

Kannustaisin itse ensin löytämään tasapainon nykyisestä elämästä, koska vasta sen jälkeen on parempi tehdä radikaalimpia ratkaisuja. Jos lähtee sydän murtuneena tai taloudellisessa ahdingossa -ei niitä pääse pakoon auringon alle. Ne asiat on jo itsessä. Valitettavasti.

Kaikilla Espanjaan muuttaneilla ja osan vuodesta täällä asuvilla on tai on ollut oma suunnitelma. Suunnitelma siitä miten pärjää, mitä kautta hoitaa asioita, kuka auttaa jne. Harvempi on lähtenyt tuhat euroa takataskussa henkseleitä paukutellen Espanjaan ja stressittömästi elättänyt siellä itsensä saapumispäivästä lähtien. Voi, se olisikin mukavaa!

 

Jos olet tehnyt päätöksen Espanjaan lähdöstä, olet varmasti kuullut jo useammalta: millä rahalla siellä elät?

Se on toki looginen kysymys ja sitä on hyvä miettiä. Kuitenkin ne, jotka on tosissaan muuttoaikeistaan, on pohtinut tuhat ja yksi eri vaihtoehtoa itsensä elättämiseksi.

Näistä omista suunnitelmista harvempi kuitenkaan puhuu muille kuin lähipiirilleen. Eikä tarvitsekaan. Haluan sinun kuitenkin ymmärtävän, että monet kertoo suunnitelmastaan ympäripyöreästi vaikka taustalla olisi vuoden tai viiden vuoden muuttoprojekti.

Kukaan ei voi kopioida täysin toisen suunnitelmaa, koska jokaisen elämäntilanne ja -kokemukset ovat erilaisia.

Tämän takia tarvitset oman suunnitelmasi. Jotta pääsee ideasta tekoihin: liitty sisäpiiriin sivun oikeasta reunasta, niin saat extravinkkejä miten suunnittelu ja muutto kannattaa tehdä! Et ole yksin haaveesi kanssa elää uutta elämää Aurinkorannikolla!

Mitä olet aina halunnut tietää Aurinkorannikolle muuttamisesta?

Kirjoita kommenttisi

Your email address will not be published. Required fields are marked *