Espanjalaisen pankkitilin avaus Aurinkorannikolla

Pankkitili on hyvä avata, jos aikoo asua Espanjassa pidempään.

Espanjalainen pankkitili kannattaa avata viimeistään asuntoa vuokrattaessa. Asuntoa vuokratessa asunnon omistaja haluaa yleensä vakuuden sitä, että sinulla on rahaa asua hänen asunnossaan. Tottakai. Jos ei ole esittää työtodistusta siitä, että rahaa on todellakin säännöllisesti tilille tulossa, niin jonkinlainen todiste tilin saldosta on hyvä esittää. Vuokra-asunto saattaa muuten jäädä välistä.

Pankkitilin avaukseen Espanjassa tarvitsee vain passin. Esimerkiksi monikielisessä Sabadell -pankissa on kahdenlaisia tilejä avattavaksi:

  • Ilmainen tili, johon on siirryttävä vähintään 700€/kk (katsotaan ns. palkaksi). Tilisiirrot voi kuukausittain tehdä pankin mukaan myös omalta tililtä espanjalaiselle tilille, jos ei ole vielä palkkatöissä.
  • Maksullinen tili eli tilinhoitomaksuja menee neljännesvuosittain (30,00€). Vähimmäissummia ei kyseiseen tiliin tarvitse siirtyä.

Sabadell -pankin monikielisyys on harvinaisuus Espanjassa. Joten jos kielitaito ei vielä riitä asioimaan espanjaksi pankissa, suosittelen kääntymään Sabadell -pankin puoleen. Info -tiskillä kannattaa kuitenkin osata muutama lause espanjaksi, jotta työntekijät osaa ohjata oikealle henkilölle.

Pieni konttori Calahondassa (Fuengirolasta Marbellan suuntaan) muistuttaa pienen suomalaiskunnan pankkia, jossa palvelu on ystävällistä ja yllättävän nopeaa.

Pankkipapereiden allekirjoittamisessa menee tovi, kuten aina, mutta kaikki selitetään selkeästi. Pankista saa sopimusniput kansiossa mukaan ja kaikki tunnukset verkkopankkiin (kielen voi vaihtaa englanniksi) sekä tunnuksen pankkikorttiin. Kortin voi hakea pankista viikon kuluttua.

Jäikö pankkitilin avauksessa jokin asia askarruttamaan?

Kirjoita kommenttisi

Your email address will not be published. Required fields are marked *