Prepaid -liittymän hankinta Aurinkorannikolla ja miten pääsee Wi-Fin piiriin

Wi-Fi on haaste heti Suomesta lähtiessä, koska puhelimen omia verkkoasetuksia on muutettava, jotta seuraava puhelinlasku ei aiheuttaisi pyörtymistä.

Pääsääntöisesti kaikki suomalaiset liittymät toimii Espanjassa, mutta verkkoon ei pääse maksutta ellei löydä ilmaista Wi-Fiä ja myös Suomesta vastaanotetut puhelut maksaisi.

Espanjaan saapumisen jälkeen operaattoritunnuksen kohdalle ilmestyy espanjalainen operaattori, kuten esimerkiksi Vodafone tai Mofistar. Puhelin on silloin suorittanut automaattisesti roamingin, eli etsinyt parhaiten kuuluvan paikallisen verkon, jossa suomalainen liittymäsi toimii. (Aurinkorannikko.fi)

Ilman verkkoa on hankalaa hoitaa asioita ja Wi-Fin piiriin pääseminen mahdollistaa myös mm. ilmaiset puhelut Suomeen WatsApp:n ja Skype:n kautta.

 

Mistä löytää prepaid:n Aurinkorannikolla

Aurinkorannikon alueella on Orange -niminen ketjuliike, jossa saa palvelua englanniksi. Toinen vaihtoehto on Lebara, mutta englanninkielen taito voi olla heikompaa ja Lebara on sanut heikot arvostelut. Molemmat ketjut löytyvät mm. isommista kauppakeskuksista, kuten Miramar:sta. Miramar löytyy Fuengirolan eteläpuolelta A7 -tien varrelta.

Prepaid -liittymän avaamisen tarvitsee passin/henkilökortin/ajokortin. Ei muuta.

Liittymä maksaa ostettaessa n. 20,00€/kk ja sillä saa n. 500 min. puheaikaa + 3G:n. Netti ei ole rajaton kuten ei puheaikakaan. Puhelimeen saa automaattisesti viestin milloin joko puheaika tai surffailuaika olisi loppumassa. Tämä tapahtuu Lebaralla nopeammin kuin uskoisi. Suosittelenkin kääntymään Orange:n puoleen. Lisää puhe- ja surffailuaikaa voi ladata helpoiten liikkeen verkkosivuilta. Varaudu espanjankielisiin sivuihin!

Espanjassa suuntanumerona on +34, joka tulee laittaa soitettaessa espanjalaisten numeroiden eteen. Lomailijan tapauksessa kuukausimaksuton Prepaid-liittymä on käytännöllisempi kuin sopimusliittymä. Puhelujen vastaanotto Suomesta on ilmaista espanjalaisella liittymällä. (Aurinkorannikko.fi)

Prepaid -liittymä on näpsäkkä valinta ensimmäisten kuukausien ajaksi Espanjassa.

 

Netti kotiin

Puhelinliittymää ja kodin nettiliittymää varten tarvitaan useimmiten NIE -numeroa, joiden järjestämisessä voi vierähtää useampi viikko. Kannattaakin laittaa asia vireille asiointitoimiston kautta mahdollisimman pian, jos ajatuksissa on viipyä Espanjassa useampia kuukausia.

Nettiliittymän saa halutessaan pakettina, johon kuuluu rajaton netti kotiin sekä 1-2 puhelinliittymää.

Jos sinulla ei ole vielä NIE -numeroa, voit surffailla kotona rajattomasti samantien, jos alueesi on Wi-Fi -aluetta. Monilla alueilla Aurinkorannikolla on oma Wi-Fi -alueensa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että pääset liittymään ilman reitittimiä oman alueesi verkkoon maksamalla esim. päivän, viikon tai kuukauden käyttösi etukäteen.

Kannattaa tustua sivustoon  Y-internet. Sivusto ei ole aivan yksinkertaisin verkkosivusto, mutta se toimii hyvänä lähteenä vaihtoehtojen ja maksujen suhteen. Oman alueen verkkoon liittyminen on lopulta hyvin yksinkertainen toimenpide: koneelta avataan verkkoasetukset, klikataan avointa verkkoa (esim. Y-Internet 13.432 2344), näytölle avautuu oman alueen Wi-FI -verkkosivusto ja käyttöajan sekä maksun voi hoitaa samantien. Salasanan saa prosessin aikana.

Oman alueen Wi-Fiin liityessä on hyvä muistaa, että sitä käyttää samanaikaisesti todella moni tiettyyn aikaan päivästä. Tämä hidastaa verkkoyhteyttä. Jos sinulla on samassa taloudessa useampi tietokone, niin jokainen kone tarvitsee myös oman salasanan alueen Wi-Fiin liittyäkseen.

Silloin on kaksi vaihetoehtoa:

  1. Maksaa yhdestä salasanasta ja kirjautuu yhdelle koneelle kerrallaan.
  2. Ostaa kaksi salasanaa ja maksaa kaksinkertaisesti.

 

Muiden asioiden hoitamisista voit lukea kirjoituksesta Ensimmäiset viikot Aurinkorannikolla -mitä pitäisi hoitaa kuntoonSisäpiiriläiset saavat myös extravinkkejä ja pääsyn kirjastooni -kirjaudu mukaan sivun oikeasta reunasta!

Jäikö jokin asia puhelinliittymän tai verkon hankinnassa mietityttämään?

Kirjoita kommenttisi

Your email address will not be published. Required fields are marked *