Harkinnassa löytökoira Espanjasta

Otimme pienen lähikauppamme kassalta paksun EuroWeekly -lehden, joka on Espanjan suurin ilmaislehti englanniksi ja sitä lukee yli puoli miljoonaa joka viikko. Tässä yli 120 sivun opuksessa olikin tietoa yllin kyllin! Lehden loppupuolen ilmoitussivuilla oli useita koiratarhoja ja päiväreissu oli valmis. Päätimme suunnata läheiseen ACE Animal Care:n koiratarhaan. Lehti-ilmoituksen mukaan heillä oli pentuja, jotka tarvitsivat rakastavan kodin ja verkkosivuilla oli suunnaton määrä kuvia sekä pennuista että aikuisista koirista. Ajattelimme käydä tutustumassa paikkaan ennen lopullista päätöstä koiran hankinnasta.

KAROLIINA ESPANJASSA KOIRA.jpeg

ACE Animal Care toimii vapaaehtoisvoimin ja toiminta rahoitetaan täysin lahjoituksilla sekä järjestön pienimuotoisilla myyntivoitoilla. ACE:lla on avoimet ovet vierailijoille joka päivä klo 13-15, mutta muita ei ollut meidän lisäksi paikalla sinä päivänä. Meidät otti vastaan Denise kiireisesti, mutta lämpimästi. Hollantilaisnainen puhui kanssamme englantia samalla, kun huomiota vei vapaana vaeltavat koirat.

Heillä oli noin 300 koiraa, joten jäimme keskustelemaan käytännöistä pääovien tuntumaan. Heidän toiveena oli, että verkkosivuilta katsotaan noin 4-5 sopivalta tuntuvaa koiraa. ACE:n työntekijät selvittävät sen jälkeen koirien olinpaikan, koska osa saattaa olla väliaikaisesti sijaiskodeissa. Paikan päälle tullessaan voi nähdä kyseiset koirat ja katsoa mikä olisi sopivin.

Tämä käytäntö antaa koirille sressittömän ympäristön, kun uusia ihmisiä ei virtaa jatkuvasti. ACE:lla on myös käytäntö lennättää koiria muihin maihin ja heillä oli kyseisenä päivänä useita kauniita yksilöitä lähdössä mm. Hollantiin ja Saksaan uusiin rakastaviin koteihin. ACE toimii useassa eri maassa kaltoinkohdeltujen koirien pelastamiseksi.

ACE pitää huolen siitä, että heiltä lähtevät koirat ovat terveitä: koirilla on rokotukset, madotukset, sirut ja EU -passi kunnossa sekä vanhempien koirien hampaat hoidetaan tarvittaessa kuntoon. Kaikki koirat myös steriloidaan lain mukaisesti ja jokaisen koiran hoitokustannukset oli keskusteluhetkellä 220,00€.

Löysimme lopulta uuden perheenjäsenemme toisesta tarhasta: Koiratarhalta uusi perheenjäsen.

 

Oletko ajatellut rescue -koiran hankintaa?