Hyviä uuden vuoden lupauksia auringon alle

On se aika vuodesta! Siirrymme kohta seuraavaan vuoteen täysin tietämättöminä mitä se tuo tullessaan. Tulee mietittyä mitä on saanut vuoden aikana tehtyä ja mitä on jäänyt tekemättä. Tulee ajateltua onko omassa elämässä kaikki kohdallaan vai pitäisikö jotain muuttaa ja sosiaalinen media on täynnä vuosikatsauksia.

Joulu alkaa jäädä taakse, jouluruoat on syöty ja yleensä vähän enemmänkin. Tässä vaiheessa monet alkaa viimeistään tehdä uuden vuoden lupauksia. Lupausten tekeminen on hieno asia, mutta kannattaa kuitenkin pitää mielessä miksi niitä on tekemässä ja ketä varten.

KAROLIINA ESPANJASSA UUSI VUOSI.jpeg

Minkälaiset lupaukset ovat sitten hyviä?

 

Liikuntalupaus

Monet tekevät liikuntaan liittyviä lupauksia ja salit täyttyvät alkuvuoden ajaksi innokkaista treenaajista. Liikuntalupaukset ovat aina hyviä. Tarpeeksi kauan kun jaksaa tehdä uutta asiaa -siitä tulee tapa. Mikä olisikaan hienompi uusi tapa kuin liikkuminen? Liikunnalla on niin paljon positiivisia vaikutuksia kehoon ja mieleen!

Aurinkorannikolla liikkumiseen harvemmin löytyy tekosyitä kelin puolesta, joten liikuntalupaus on mitä mainioin. Jos liikkuminen ei ole kuulunut harrastuksiin aikaisemmin, niin ei kannata rynnätä lenkkipoluille heti jokaisena päivänä. Kannattaa antaa kehon totutella liikkumiseen venytyksiä unohtamatta. Jo muutaman alle tunnin mittaisen kävelyn toteuttaminen viikossa on hieno alku. Aurinkorasvaa kannattaa myös ehdottomasti levitellä ympäri vuoden hyvissä ajoin ennen lenkkeilyä!

 

Perhe-/ ystävälupaus

Arki alkaa taas pyöriä vuoden vaihtuessa. Tämä tarkoittaa osaltaan sitä, että yhdessä vietettävä aika pienenee loman jälkeen. Arki vie usein niin nopeasti mennessään, ettei aina huomaa miten vähän viettää aikaa läheistensä kanssa.

Onko kuitenkaan mitään tärkeämpää kuin läheiset ihmiset?

Perhe- ja/tai ystävälupaus voi pitää sisällään esimerkiksi tietyt päivät kuukaudesta, jolloin vietetään aikaa yhdessä ilman häiriötekijöitä (puhelimet, televisio...). Ystävälupaus voi olla myös puhelinsoitto, videopuhelu tai viesti säännöllisin väliajoin ystävälle Aurinkorannikolta Suomeen tai päinvastoin.

Kirjoitin viimeksi aiheesta Yksinäinen joulu Aurinkorannikolla? nostaen esille yksinäisten asemaa. Muistutin mm. siitä, että yksinäisyyttä on myös parisuhteissa elävillä. Vaikka monilla on perheitä ja omia kiireitä, ystävälupauksen toteutuminen ei vaadi paljoa aikaa. Yhteydenottosi voi merkitä vastaanottajalle suunnattoman paljon.

 

Rentoutumislupaus

Arkikiireiden keskellä on hyvä muistaa myös pysähtyä. Pysähtyessään mieli rauhoittuu ja ajatuksiin nousee sellaisiakin asioita, joita ei kiireessä tule mietittyä. Vuoden vaihtuessa on luonnollista käydä läpi mitä kaikkea mennyt vuosi piti sisällään. Mieleen saattaa tulla hienoja onnistumisia, joista kannattaa uudelleen onnitella itseään. Mieleen voi tulla myös karvaita pettymyksiä, mutta jokaisesta vastoinkäymisestä voi kuitenkin oppia paljon.

Verkossa on paljon hyviä rentoutusarjoituksia rauhoittumisen tueksi. Voit kokeilla esimerkiksi seuraavia:

Edellämainitut lupaukset tulee toteutuessaan väistämättä lisäämään hyvinvointia elämään. Liikunnasta tuleva hyvänolon tunne yhdistettynä onnellisiin ihmissuhteisiin sekä rentoutusharjoituksiin on mainio yhdistelmä. Näillä on hyvä aloittaa tuleva vuosi!

 

Minkälaisia lupauksia olet itse tehnyt?

HYVINVOINTIKaroliinaComment