Prepaid -liittymän hankinta ja netti kotiin

Aurinkorannikon alueella on Orange -niminen ketjuliike, jossa saa palvelua englanniksi. Toinen vaihtoehto on Lebara, mutta englanninkielen taito voi olla heikompaa ja Lebara on sanut heikot arvostelut. Molemmat ketjut löytyvät mm. isommista kauppakeskuksista, kuten Miramar:sta. Miramar löytyy Fuengirolan eteläpuolelta A7 -tien varrelta.

Prepaid -liittymän avaamisen tarvitsee passin/henkilökortin/ajokortin. Ei muuta. Prepaid -liittymä on näpsäkkä valinta ensimmäisten kuukausien ajaksi Espanjassa.

Liittymä maksaa ostettaessa n. 20,00€/kk ja sillä saa n. 500 min. puheaikaa + 3G:n. Netti ei ole rajaton kuten ei puheaikakaan. Puhelimeen saa automaattisesti viestin milloin joko puheaika tai surffailuaika olisi loppumassa. Tämä tapahtuu Lebaralla nopeammin kuin uskoisi. Suosittelenkin kääntymään Orange:n puoleen ja lisää puhe- ja surffailuaikaa voi ladata helpoiten liikkeen verkkosivuilta. Varaudu espanjankielisiin sivuihin!

Espanjassa suuntanumerona on +34, joka tulee laittaa soitettaessa espanjalaisten numeroiden eteen. Lomailijan tapauksessa kuukausimaksuton Prepaid-liittymä on käytännöllisempi kuin sopimusliittymä. Puhelujen vastaanotto Suomesta on ilmaista espanjalaisella liittymällä. (Aurinkorannikko.fi)

Miramar.jpg

Netti kotiin

Puhelinliittymää ja kodin nettiliittymää varten tarvitaan useimmiten NIE -numeroa, joiden järjestämisessä voi vierähtää useampi viikko. Kannattaakin laittaa asia vireille asiointitoimiston kautta mahdollisimman pian, jos ajatuksissa on viipyä rannikolla useampia kuukausia.

Nettiliittymän saa halutessaan pakettina, johon kuuluu rajaton netti kotiin sekä 1-2 puhelinliittymää.

Jos sinulla ei ole vielä NIE -numeroa voit surffailla kotona rajattomasti samantien, jos alueesi on Wi-Fi -aluetta. Monilla alueilla on oma Wi-Fi -alueensa eli tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että pääset liittymään ilman reitittimiä oman alueesi verkkoon maksamalla esim. päivän, viikon tai kuukauden etukäteen. Haittapuoli aluepohjaisessa verkossa on se, että jos moni alueella käyttää sitä samanaikaisesti niin netti ei välttämättä toimi lainkaan.

Kannattaa tustua sivustoon  Y-internet. Sivusto ei ole aivan yksinkertaisin verkkosivusto, mutta se toimii hyvänä lähteenä vaihtoehtojen ja maksujen suhteen. Oman alueen verkkoon liittyminen on lopulta hyvin yksinkertaista: koneelta avataan verkkoasetukset, klikataan avointa verkkoa (esim. Y-Internet 13.432 2344), näytölle avautuu oman alueen Wi-FI -verkkosivusto ja käyttöajan sekä maksun voi hoitaa samantien. Salasanan saa prosessin aikana.

iphone-lying-on-macbook-keyboard-picjumbo-com-e1501674368731.jpg

Oman alueen Wi-Fiin liityessä on siis hyvä muistaa, että sitä käyttää samanaikaisesti todella moni tiettyyn aikaan päivästä ja se hidastaa verkkoyhteyttä. Jos sinulla on samassa taloudessa useampi tietokone, niin jokainen kone tarvitsee myös oman salasanan alueen Wi-Fiin liittyäkseen.

Silloin on kaksi vaihetoehtoa:

  1. Maksa yhdestä salasanasta ja kirjaudu yhdelle koneelle kerrallaan.
  2. Osta kaksi salasanaa ja maksa kaksinkertaisesti.

 

Jäikö jokin asia verkon hankinnassa mietityttämään?