Töihin Espanjaan - 4 vinkkiä työllistymisen parantamiseen

Työllistyminen nousee luonnollisesti esille ensimmäisten ajatusten joukossa, kun työikäinen ajattelee muuttoa Espanjaan. Koko muutto voi olla kiinni siitä, löytyykö töitä vai ei. Päästäkseen töihin Espanjaan on hyvä tietää perusasioita ja tiedostaa omat pelkonsa, joilla saattaa sabotoida työllistymistä sekä laajentaa kanavia, joista töitä etsii.

Sukelletaan aiheeseen!

Nopealla etsinnällä Google -hakua käyttäen voi näyttää siltä, ettei töitä ole tarjolla ahkeralle ja tunnolliselle suomalaiselle. Jaan sinulle kuitenkin 3 + 1 vinkkiä työllistymisen parantamiseksi ja voit ottaa kaikki käyttöön saman tien päästäksesi töihin Espanjaan.

TÖITÄ-ESPANJASTA-e1497354092169.jpg

 

Töihin Espanjaan

Olen huomannut, ettei Espanjassa käytetä verkkosivuja samalla tavalla kuin olemme Suomessa tottuneet ja kaikilla yrityksillä ei ole edes verkkosivuja. Suomesta käsin työpaikkaa on myös vaikea löytää, koska käytössä ei ole kaikkia keinoja kuin Espanjassa ollessa. Myös vasta Espanjaan saapuessa voi huomata konkreettisia kanavia työpaikkojen hakuun, joista ei Suomessa tiennyt.

Jos sinusta tuntuu, ettei Espanjassa ole muuta kuin toistuvia yhden alan työpaikkoja, sinulla on valitettavan vähän keinoja työpaikkojen löytämiseksi. Työllistyminen voi tämän vuoksi kestää todella kauan ja tuntua turhauttavalta. Mitä pidempään etsit töitä vääristä paikoista, sitä kauempana sinun unelmaelämä auringon alla asumisesta on.

Muiden seuraaminen ei myöskään vie sinua kohti unelmaasi, vaan toisten seuraaminen vie sinut väärälle polulle. Tarkoituksena on, että löydät oman unelmasi, eikö totta? Voitko kuvitella, että kenelläkään olisi täysin samanlaista unelmaa kuin sinulla? Ei varmasti ole, koska sinua on vain yksi. Voit lukea lisää oman polkusi tärkeydestä kirjoituksesta Unelmana työpaikka Espanjan Aurinkorannikolta?

Koen, että Espanjan työpaikoista ei ole yhtä kattavaa suomenkielistä työnhakusivustoa, koska julkisia suomenkielisiä työpaikkoja ei yksinkertaisesti ole niin paljoa tarjolla. Yksittäisiä avoimia työpaikkoja löytyy ripoteltuna eri sivustoille ja tämän vuoksi työpaikkojen etsiminen tulisi toteutua pintaa syvemmältä. Ennen pinnan alle sukeltamista on kuitenkin osattava perusasiat Espanjaan työllistymisestä. Kerron tästä kohta lisää.

Työn saaminen Suomessakin on jo aikamoisen prosessin takana, eikö? Mieti minkälaisia keinoja ja etuja sinulla on Suomessa käytössä. Espanjasta töitä hakiessasi tilanne on erilainen. Itse asiassa täysin erilainen. On tiedettävä perusasioiden lisäksi konkreettiset käytännön askeleet miten saat haluamasi työpaikan.

Jos et ole valmis tekemään töitä oman työllistymisen eteen, jumitut seuraamaan samoja ilmoituksia kuukaudesta ja vuodesta toiseen ja mietit, missä kaikki työpaikat ovat. Haluan sinun tietävän kaikki tärkeimmät perusasiat työllistymisestä ja palaan niiden oppimiseen tämän kirjoituksen lopussa.

 

Pelkäätkö maitojunaa?

Työllistymisen esteenä voivat olla monenlaiset pelot. Saan välillä yhteydenottoja ihmisiltä, jotka pelkäävät joutuvansa maitojunalla takaisin Suomeen. He pelkäävät, että kaikki menee pieleen. Mahdollisuus epäonnistumiseen on aina olemassa eikä sitä voi kukaan kieltää. Kaikki epäonnistuvat välillä jossakin asiassa, mutta sitä ei tulisi katsoa virheenä. Epäonnistumiset ovat mahdollisuuksia kasvaa ihmisenä, mahdollisuuksia oppia ja kehittyä. Ajattele, jos et koskaan epäonnistuisi missään mitä teet? Välillä on hyvä mätkähdellä naamalleen oppiakseen uusia asioita.

Epäonnistuminen saattaa johtua sellaisesta asiasta, johon et voinut esimerkiksi itse vaikuttaa millään tavalla. Voi olla, että yritit parhaasi ja epäonnistuit silti, koska joku vain oli sinua parempi tietyssä asiassa tai et tiennyt joitain asioita tapahtumahetkellä. Jos pelkäät kaiken menevän pieleen, se estää sinua yrittämästä. Aivot reagoivat pelkoon ja koittavat suojella sinua parhaalla mahdollisella tavalla ettet tekisi mitään uutta. Aivot eivät heti ymmärrä, että kyseessä ei ole pakene tai kuolet -tyyppinen tilanne. Et kuole siihen, jos teet jotakin uutta elämässäsi ja pyrit oppimaan jotakin päästäksesi lähemmäs sellaista elämää, josta unelmoit. Voit lukea aiheesta ja tutkimuksista enemmän kirjoituksesta Muutto ulkomaille tulisi toteuttaa huolista huolimatta. 

Vaikka asiat ei menisikään niin kuin halusit, ota se oppimiskokemuksena. Se ei ole virhe eikä itsesyytöksien paikka. Kun jokin asia ei mene kuten toivoit, mieti:

  • Mitä voin oppia tästä tilanteesta?
  • Mitä voin tehdä toisin?
  • Minkälaista uutta tietoa olen saanut?

 

3 + 1 vinkkiä työllistymisesi vauhdittamiseksi

Jos sinun suurin huolenaihe on työllistyminen, se on täysin ymmärrettävää. Et ole yksin. Monet haaveilevat pääsevänsä töihin Espanjaan, jotta uusi elämä auringon alla voisi alkaa. Haluan kertoa sinulle heti 3 vinkkiä, miten voit parantaa työllistymistäsi.

Voit ottaa kaikki käyttöön samantien:

  1. Suunnitelman tekeminen
  2. Omien vahvuuksien listaaminen
  3. Yritysten metsästäminen

Suunnitelman tekeminen

Kaikki lähtee suunnitelmasta, koska muuten tekeminen ei ole kovin tehokasta, eikö? Suunnitelmassasi tulee olla listattuna seuraavat asiat: missä ajassa haluaisit työllistyä, minkälaista työtä olet valmis tekemään (myös oman alan ohi), miten pitkälle säästösi riittävät ja minkä verran tarvitset rahaa kuukaudessa elämiseen.

Omien vahvuuksien listaaminen

Aina ei ole mahdollista aloittaa heti oman alan töistä uudessa maassa. Olisihan se ihanteellista, mutta mietitään kuitenkin muitakin vaihtoehtoja. Listaa kaikki vahvuutesi ylös, joista koet olevan työllistymisen kannalta hyötyä. Vahvuutesi voivat liittyä mielenkiinnon kohteisiin tai esimerkiksi harrastusten kautta saatuihin tietoihin/taitoihin. Tämän ei ole tarkoitus työllistää sinua 24/7, vaan tarkoituksena on miettiä kaikkia mahdollisia työllistymisen reittejä.

Yritysten metsästäminen

Etsi käsiisi kaikki mahdolliset yritykset, jotka vastaavat omaa alaasi tai edellä lueteltuja vahvuuksiasi. Pyri löytämään yrityksiä eri kanavien kautta, niin laajasti kuin mahdollista. Kirjaa ylös löytämäsi yritykset verkkosivuineen ja mieti, mitä voisit antaa kyseiselle yritykselle? Miten sinun taitosi hyödyttäisi heitä? Kirjoita kaikki ajatuksesi ylös.

 

Onko sinulla lisävinkkejä työnhakuun?