Posts in ELÄIMET
Miksi Aurinkorannikon koirapuistot ovat huikeat [VIDEO]

Huisku rakastaa koirapuistoja. Hän vainuaa ne jo kaukaa ja innostuu. Ja miksei, ne ovat huikeat. 

Calahondassa on rannikon suurin koirapuisto. Puisto oli äärettömän kätevä ja pienen kävelymatkan päässä, kun asuimme Calahondassa. Nyt sinne on lähemmäs 15 km. matkaa.

En tiedä sinusta, mutta en voisi tehdä 30 km. lenkkiä aamuisin. Tai koskaan. Hyytyisin jo kauan ennen Huiskua ja joutuisimme odottamaan kunnes mieheni pelastaisi meidät nauraen vedet silmissä. 

Alla on video ihanasta Calahondan koirapuistosta.

Olimme sunnuntaina aamupäivästä liikkeellä, joten muita ei ollut silloin paikalla. 

Näet muutaman minuutin aikana alueesta noin neljäsosan. Jos olisin kiertänyt koko alueen, video olisi ollut todella pitkä. Videon lopulla näet tärkeän juomavesipisteen, johon palaan vielä myöhemmin. Huisku tietenkin riemastuu vedestä ja läiskyttelee menemään!

Meitä lähin koirapuisto on tällä hetkellä Fuengirolan reunalla. Puisto on noin 2 km. päässä, joten se on mukava lisä lenkkeihin. 

Puistoissa on niin paljon kaikkea hyvää!

Tilaa kaikille

Koirapuistot ovat tilavia. Calahondassa oli myös perheen pienimmille koiruuksille oma iso alueensa. Useimmiten kaikki oli kuitenkin yhtä suurta laumaa ja vain arimmat yksilöt menivät omistajansa kanssa pienten puolelle turvaan. 

Vettä tarjolla

Koirapuistoissa on juomapiste. Juomapiste toimii automaattisesti, jolloin vettä pumppautuu kulhoon sen ollessa vajaa. Juomapisteellä voi olla myös painike, jolla kulhon saa täyteen. Omistajien kannattaa ottaa omat juomat mukaan. 

Alla on aikaisemman videon loppu, jossa Huisku innostuu läiskyttelemään vedessä!
 

Palloja heiteltäväksi

Molemmissa koirapuistossa on ollut aina tennispalloja tarjolla. Huisku yleensä löytää ne mutaisimmat ja kuolan peitossa olevat, joiden muoto muistuttaa hädin tuskin enää palloa. Huiskulle nämä ovat ne parhaimmat. Eikun heittämään! 

Paljon koiraystäviä 

Meillä ei ole ollut ongelmia muiden koirien kanssa. Huisku on myös luonteeltaan se puiston pelle, joka ystävystyy nopeasti. Hän osaa myös jättää omaan arvoonsa ne, jotka eivät ole leikkituulella. Viimeistään vastapuolen turhautuneen haukahduksen jälkeen.

KAROLIINA ESPANJASSA KOIRAPUISTO 2.jpg

Ilmapiiri

Koirapuistojen ilmapiiri on ollut aina rauhallinen, ystävällinen ja ymmärtäväinen. Uutta puistoon tulijaa tervehditään, hyvät omistajat katsovat koiriensa perään ja ohjaavat heidän huomion muualle tarpeen vaatiessa. 

 

Miinukset 

Täytyy sitä miinuksiakin olla. Tottakai. Kaikki koiranomistajat eivät ymmärrä, että koirapuisto on yleinen. Jotkut haluavat vallata pienten puolen omalle koiralleen ja turhautuu, jos sinne menee joku muu.

Jätteiden kerääminen ei myöskään onnistu kaikilta. Valitettavan usein paikalliset jättävät koiriensa jätteet sakkojenkin uhalla. Briteillä ja pohjoismaalaisilla puolestaan tuntuu olevan kakkapusseja jaettavaksi asti ja he seuraavat koiriaan aktiivisemmin.

Koirapuistoja on myös valitettavan vähän. Koirien määrään nähden pienempiä puistoja voisi olla ripoteltuna useammille alueille.

Muutamia miinuksia lukuunottamatta koirapuistoja kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa. 

 

Sanastoa puistoihin

Muutamilla yksinkertaisilla lauseilla pääsee pitkälle koirapuistoissa. Listasin useimmin sanotut ja minulta kysytyt asiat.

Toteamus ja kysymyslause ovat samat. Jos haluat kysyä asiaa, nosta äänenpainoa ylöspäin viimeisen kirjaimen kohdalla kysymyksen merkiksi.

Se on uros. / Onko se uros? 
Es masculino. / ¿Es masculino?

Se on naaras. / Onko se naaras? 
Es femenino. / ¿Es femenino? 

Minkä niminen koirasi on?
¿Cómo se llama  [jama] tu perro?

Sen nimi on… / Se on...
Se llama… [jama] / Es...

Minun koirani on kiltti.
Mi perro es amable.

Minun koirani on nuori.
Mi perro es joven. [hoven]

Minun koirani on vanha.
Mi perro es viejo. [vieho]

Britteihin törmää koirapuistoissa usein, mutta puistot ovat myös paikallisten suosiossa. Paitsi sunnuntaisin, jolloin vietetään yhteistä aikaa perheen parissa. Sunnuntaisin kannattaa siis hyökätä koirapuistoihin, jos haluaa testailla aluetta rauhassa koiraystävän kanssa. 

Koirarakkaita hetkiä!