Posts in LÄHTÖ SUOMESTA
Autolla Saksaan rahtilaivalla

Autolla Tampereelta Espanjan Aurinkorannikolle! Ajoimme ensimmäistä kertaa Espanjan rannikolle syksyllä 2016 ja koko omaisuus sullottuna henkilöautoon.

Ajattelimme ensin, että ottaisimme rakkaan sohvan ja sängyn mukaan muuttofirman kyytiin, mutta luovuttiin kuitenkin pian ajatuksesta. Halusimme säästää ja muistettiin myös, että tarkoituksena oli hankkia kalustettu asunto. Kaikki ylimääräinen sai jäädä taakse vaikka se välillä pahalta tuntuikin.

Rahtilaiva

Laivaan pääsy tuntui ensin kestävän ikuisuuden. Rekat toistensa perään suihki laivaan ensimmäisen tunnin ajan kunnes oli muiden autojen vuoro. Tunnin odottelu autossa satama-alueella räntäsateessa oli toisaalta hupaisa kokemus, koska tiesimme että sää paranisi reissun edetessä.

Yksi yö kahden hengen huoneessa sisältäen aamupalat ja autopaikan oli noin 542,00€. Se oli kipurajoissa, mutta olisi se voinut olla enemmänkin ja hinnan saa pienemmäksi, jos pärjää ilman aamupalaa. Ruoka oli ehdottomasti rahtilaivan paras anti, koska nettiinkään ei päässyt. Noutopöydät tuntuivat jatkuvan loputtomiin ja ruoat olivat toistaan herkullisempia! Rahtilaivan kahvi oli ainut kahvi minkä olemme koskaan jättänyt juomatta ja joimme matkan aikana muutamat kupit baaritiskin puolella kofeiinitasapainon säilyttämiseksi. 

Rahtilaivan kuntosali vei ruoan lisäksi sydämen, koska siellä pystyi reenaamaan avomerta ja auringonlaskua katsellen. Huhhuhh!

Puhun rahtilaivasta, koska laivan ainoan kaupan myyjä hoki kyseistä sanaa kahdelle matkustajalle. Matkustajat utelivat olisiko laivalla joskus tansseja tai muuta musiikkia, niin ei, ei ole. Kyseessä on rahtilaiva. Kyseisellä rahtilaivalla reissaavat rekkojen kuljettajat ja muutamat henkilöauton kuljettajat. Siellä ei siis ole baaria, ei musiikkia, ei karaokea, ei tietovisoja, ei tansseja. Rahtilaiva!

Finnlines ajelehtii Helsingistä Saksan Travemündeen ympäri vuoden 6 päivänä viikossa. Helsingistä lähtö on klo 17.00 ja laiva on perillä Travemündessa seuraavan päivän iltana klo 21.30.

Tämä on kaiken kaikkiaan näppärä reitti, jos haluaa nopeasti Suomesta Saksan puolelle!

Onko sinulla kokemuksia ajomatkasta rannikolle?