Posts in MUUTTO ESPANJAAN
Remontti ilman sähköä - kuvat ennen ja jälkeen

Kauppakirjoissa kiilteli viimein meidän allekirjoitukset. Asunto oli virallisesti meidän.

Tiesimme, että kaikki virastoasiat oli saatava liikkeelle mahdollisimman pian. Mielellään eilen, jotta asiat menisivät eteenpäin seuraavien viikkojen aikana. Suurempaa hätää ei kuitenkaan ollut, koska avaimet vuokra-asuntoon Fuengirolassa oli meillä vielä kuukauden päivät.

Meidän iloksi tulevan kuukauden aikana oli luvassa arkipyhiä jolloin mitään ei tapahtuisi. Monet paikalliset ottavat myös perjantain vapaaksi, jos torstaina on arkipyhä. No, toisaalta tein samoin Suomessa työkavereiden kanssa:

Vuodenvaihteessa oli uudenkarheat kalenterit levällään ja punakynä suhisi töissä arkipyhiä merkkaillessa. Ikuinen haaste oli saada pitkiä vapaita mahdollisimman vähäisellä vapaapäivien käytöllä.

Pakko aloittaa

Ensimmäinen viikonloppu kauppakirjan kirjoittamisen jälkeen oli edessä. Uuden kodin avainnippu kilisi houkuttelevasti hyppysissä ja lähdimme asunnolle.

Olimme yhä ilman sähköä.

Asunnolla oli päätettävä heti mistä pintaremontti aloitetaan, koska työtä oli hurjasti ja asunto oli saatava asuttavaan kuntoon. Meillä oli kuukausi aikaa. Remontti oli saatava aluilleen sähköjen kanssa tai ilman, mutta onneksi asunto oli äärimmäisen tyhjä. Edellinen omistaja oli napannut uuniritilän ja -pellitkin mennessään.

KAROLIINA ESPANJASSA REMONTTI OLOHUONE (2).jpg
KAROLIINA ESPANJASSA REMONTTI OLOHUONE (4).jpg

Oudosta huoneesta olohuone

Mieheni tausta remonttityömailta oli meidän suurin valttikortti ja minulla pysyi maalitelat käsissä. Pinnat olivat ensin pyyhittävä vuosien pölystä ja paikattava sekä hiottava kunnes saisimme maalipurkkeja korkattua.

Aloitettiin olohuoneesta. Aikaisempi omistaja oli jakanut huoneen kahtia väliseinällä, joka oli jäänyt keskeneräiseksi.

Ensimmäisen päivän päätteeksi olohuone näytti kuin tuhkarokon saaneelta paikkauksien jälkeen. Laskimme että olohuoneen seinissä oli ollut yhteensä 105 poralla tehtyä reikää. 105 ruuvia, jotka kannattelivat mitä?

KAROLIINA ESPANJASSA REMONTTI
KAROLIINA ESPANJASSA REMONTTI OLOHUONE (1).jpg

Monet espanjalaiset seinät ovat pintaherkkiä ja loukkaantuvat helposti, jos niihin nojailee muutaman minuutin liian kauan. Kun ruuvin saa seinään niin se pitää kuitenkin aikamoisen painon harteillaan. 105 ruuvia hämmentää meitä edelleen.

Pieneltä osalta reikiä selitti väliseinä, joka purettiin ensimmäisenä.

Myös naapuri osasi kertoa, että vuosikausia tyhjillään olleen asuntomme olohuoneessa oli ollut vanhempien makuuhuone ja alkuperäisestä makuuhuoneesta oli tehty lastenhuone kolmelle pienokaiselle.

Lastenhuoneesta makuuhuone

Vaaleanpunainen boordi koristi makuuhuoneen päätyseinää ja sininen boordi vastakkaista seinää. Oli ne aika söpöjä. Jesarilla vedetyt viivat lattiassa kuvasti ilmeiseti sisaruksille luotua rajaa omaan henkilökohtaiseen tilaan. Makuuhuone oli pienempi kuin mihin olimme tottuneet, mutta olohuone tasoitti tilannetta laajennuksen jälkeen. Kunhan saadaan iso sänky mahtumaan, ajateltiin.

KAROLIINA ESPANJASSA MAKUUHUONE.jpg
KAROLIINA ESPANJASSA MAKUUHUONE
KAROLIINA ESPANJASSA REMONTTI
KAROLIINA+ESPANJASSA+MAKUUHUONE

Vaatehuoneesta eteiskäytävä

Toinen väliseinä rämähti alas eteisen ja makuuhuoneen välistä. Aikaisemmat omistajat olivat sulkeneet eteisestä makuuhuoneeseen vievän käytävän. He olivat tehneet eteisen puolelle ylimääräisen oven jonka takana oli vaatekaappi. Makuuhuoneen puolella tila oli suunniteltu vaatehuoneeksi.

Poistimme heidän rakennelman ja palasimme takaisin asunnon alkuperäiseen pohjaan.

KAROLIINA ESPANJASSA VAATEHUONE
KAROLIINA ESPANJASSA ETEINEN

Kylpyhuoneelle kyytiä

Kylpyhuone sai myös maalipinnan. Seinät olivat alunperin ruskeat, mutta hyvässä kunnossa. Löysimme tummanharmaan maalin kylpyhuoneen kaakelipinnoille ja se toimi kuin unelma. Uusi peili löytyi edullisesti alennusmyynnistä. Lavuaari laatikostoilla ja hyllylevyt tulivat vastaan rautakaupassa maalinhakureissujen yhteydessä.

KAROLIINA ESPANJASSA KYLPPÄRI
KAROLIINA ESPANJASSA WC
KAROLIINA+ESPANJASSA+WC
KAROLIINA ESPANJASSA WC

Haasteet ilman sähköä

Talven tehdessä kovasti tuloaan, iltaisin tuli nopeammin pimeää. Ryntäsimme aikaisin vapaapäivinä ja töiden jälkeen tekemään niin paljon kuin ehdittiin ennen pimeyttä. Sateisina päivinä ei pystynyt muuta kuin siivoamaan ja kuljettamaan remonttijätettä pois. Akkuporakone oli pelastus.

Koska meillä ei ollut sähköä, emme myöskään saaneet lämmintä vettä. Prosessi sähkön saamiseksi kulki mukanamme koko remontin ajan.

Miten lamput lopulta syttyivät päivää ennen muuttoa: Elämäni kauppakirja.

Koti oli viimeisiin remonttipäiviin saakka pitkälti asumiskelvoton. Jouduimme juoksemaan myös pihapiirin uima-alueen vessassa ensimmäiset viikot, koska vettä ei saatu lainkaan prosessin hitauden vuoksi.

Selvisimme kuitenkin yllättävän hyvin ja lopputulos miellyttää meitä kovasti!

Tämä on koti.

Karoliina xxx