Posts in HYVINVOINTI
Mistä tietää valinneensa oikean kumppanin

Auto hajoaa eikä yksikään korjaamo halua olla tekemisissä vakuutusyhtiön kanssa. Auto menee romuttamolle asianajajista huolimatta. Ilmastointi hajoaa keskellä talvimyrskyä ja sisällä on +16c kolmen viikon ajan. Ketuttaa jo valmiiksi.

Ulkomailla asuessa kohtaa erilaisia haasteita kuin Suomessa. Silloin pariskunnan välit ovat oltava vahvat. Jos parisuhde rakoilee jo ennen haasteiden hyökyaaltoja, tukea on silloin vaikea antaa ja vastaanottaa kumppanilta. 

Olemme mieheni kanssa jutelleet paljon Espanjaan muutostamme. Miten onnekkaita olemme, että halusimme molemmat tehdä samanlaisen muutoksen. Emme ole koskaan pitäneet sitä mitenkään itsestäänselvyytenä, että päätös oli yksimielinen. Tiedämme pariskuntia, joista toinen ei koe tarvetta matkustaa kotikaupunkiaan pidemmälle ja toisella on kova hinku nähdä maailmaa laajemmin.

KAROLIINA ESPANJASSA OIKEA KUMPPANI.jpeg

Mietimme, miten ulkomaille muutto saattaa joillain pariskunnilla kariutua siihen, että toinen haluaisi lähteä mutta toinen ei. Miten sellaisen asian käy läpi ja millaisin lopputuloksin? Jos ajattelen asiaa omalle kohdalleni, se olisi musertavaa. 

Varmasti elämä Turun lähiössä lastenrattaita työnnellen voisi olla hyvinkin antoisaa, mutta takaraivossani olisi nakertava tarve tehdä enemmän. Nähdä enemmän ja kokea enemmän. 

 

Vääristä suhteista oikeaan


Aikaisemmat suhteeni ovat kariutuneet enemmän tai vähemmän yhteisymmärryksen puutteeseen. Olen aikuisiällä opetellut puhumaan enemmän tarpeistani ja toiveistani enkä koe riitelyn selkeyttävän asioita lainkaan. Haluan ennemmin jutella asiat halki vaikka tekisi miten kipeää. 

Asioista puhuminen ei kuitenkaan ole kaikille helppoa. Jotkut aloittavat riidan siksi, että vessapaperirulla on väärin päin tai juustohöylä ei taaskaan ole omalla paikallaan. Joillekin se on vain helpompaa kuin koota ajatuksensa ja puhua siitä mikä on oikeasti vialla. Toiset taas eivät edes ymmärrä, että kyse ei ole vessapaperirullan asennosta.

Minusta on mahdottoman tärkeää ymmärtää, että kaikki omat tunteet ja ajatukset ovat oikeita. Mutta se miten käyttäytyy niiden pohjalta on kaiken a ja o. Omasta käyttäytymisestä olemme kuitenkin aina vastuussa, vaikkemme aina haluaisi. 

Joskus tarvitsee totaalisen väärän ihmisen elämäänsä, jotta havahtuu siihen, mitä oikeasti haluaa. Onneksi sen ei tarvitse aina olla niin.


Mistä tietää valinneensa oikein


Mieheni saa minut tuntemaan itseni voimakkaaksi ja hän uskoo kykyihini, joita toisinaan lakaisen maton alle. Hän luottaa arvostelukykyyni ja haluaa minulla olevan kaikki hyvin nyt ja tulevaisuudessa.

Mieheni uskoo, että kykenen suuriin asioihin, vaikken itse aina uskoisikaan niin. Hän on minulle läsnä. Pidämme "tiimi-spirittiä" yllä ja teemme asioita yhteiseksi parhaaksi. Osaamme katsoa elämäämme kokonaisuutena ja arvostamme sitä paljoutta, mitä meillä jo on. 

Hän lallattelee lallattelun riemusta vapautuneesti kotona ja keskellä ihmispaljoutta. Se saa minut nauramaan ja usein liittymään kuoroon, kun sävelmä on tiedossa. Mieheni osaa ottaa asioita kevyesti, mutta tunnollisesti ja rationaalisesti. 

Suurin kohteliaisuus, jonka olemme saaneet, tuli läheiseltä ystävältä. Olen tuntenut ystäväni kauan ja hän on seurannut parisuhdettamme alkuajoista lähtien. Hän kertoi minulle, että haluaa ottaa oppia meistä. Hän haluaa löytää sellaisen kumppanin, jonka kanssa tuntee kuten minä tunnen. Sydämeni oli pakahtua.

Jos kysyt minulta mistä tietää valinneensa oikean kumppanin, niin se on silloin, kun tiedät voivasi luottaa häneen täysin, hän on läsnä sinulle, hän saa sinut nauramaan ja teillä on hauskaa yhdessä. Hän saa sinut tuntemaan itsesi rakastetuimmaksi ihmiseksi ja haluat kasvaa paremmaksi hänen kanssaan.

Se on silloin, kun rakastut häneen joka päivä uudelleen.