Posts in ASIOIDEN HOITO
Hieman espanjalaisen pankkitilin avauksesta

Paikallinen pankkitili on hyvä avata, jos aikoo asua Espanjassa pidempään. Pankkitili kannattaa avata viimeistään asuntoa vuokrattaessa, koska asunnon omistaja haluaa yleensä vakuuden sitä, että vuokraajalla on rahaa asua hänen asunnossaan. Jos ei ole esittää työtodistusta siitä, että rahaa on säännöllisesti tilille tulossa, niin jonkinlainen todiste tilin saldosta on hyvä esittää tai vuokra-asunto saattaa mennä ohi. Todiste suomalaisesta pankkitilin saldosta saattaa olla myös mahdollinen vaihtoehto, jota on hyvä kysäistä.

macbook-and-moleskine-diary-ready-to-working-picjumbo-com-e1501672433916.jpg

Pankkitilin avaukseen Espanjassa tarvitsee vain passin. Esimerkiksi monikielisessä Sabadell -pankissa on kahdenlaisia tilejä avattavaksi:

  • Ilmainen tili, johon on siirryttävä vähintään 700€/kk (katsotaan ns. minimipalkaksi). Tilisiirrot voi kuukausittain tehdä pankin mukaan myös omalta tililtä espanjalaiselle tilille, jos ei ole vielä palkkatöissä.
  • Maksullinen tili eli tilinhoitomaksuja menee neljännesvuosittain noin 30,00€. Vähimmäissummia ei kyseiseen tiliin tarvitse siirtyä.

Sabadell -pankin monikielisyys on harvinaisuus Espanjassa, joten jos kielitaito ei vielä riitä asioimaan espanjaksi pankissa niin suosittelen kääntymään heidän puoleen. Info -tiskillä kannattaa kuitenkin osata muutama lause espanjaksi, jotta työntekijät osaavat ohjata oikealle henkilölle.

Pankkipapereiden allekirjoittamisessa menee tovi kuten aina, mutta kaikki selitetään selkeästi. Pankista saa sopimusniput kansiossa mukaan ja kaikki tunnukset verkkopankkiin, jossa kielen voi vaihtaa englanniksi. Pankkikortin voi hakea pankista noin viikon kuluttua.

 

Jäikö pankkitilin avauksessa jokin asia askarruttamaan?