Posts in MAAHANMUUTTAJA
Tapahtumarikas vuosi 2018 kuvina

Vuoteen on mahtunut paljon hyvästelyjä, uuden alkuja, hämmentäviä tunteita ja levollisia hetkiä.

Vuoden kiteyttäminen kahteentoista kuvaan oli haaste, jonka halusin innokkaana valokuvaajana taklata. Tuntuu, että tämä vuosi on ollut tapahtumarikkain sitten Espanjaan muuton!

1. Keppien heittelyä ja kirmailua

Tämä hellyyttävä koiruus valloitti vuodenvaihteessa sekä meidän että lähipiirin sydämet. Muutaman kuukauden kotiutumisen ja koulutuksen jälkeen hän sai nauttia jo asteittain vapaudesta juosten kukkulalta toiselle.

KAROLIINA ESPANJASSA VUOSI KUVINA (1).jpg

2. Vuoden upein terassi

Ensimmäinen pitkäaikainen asunto Calahondassa tuntui lottovoitolta. Niin kaunista ja vaihtuvaa näkymää emme olleet koskaan nähneet. Grillasimme ja keinuimme riippukeinussa vuoden päivät kunnes oli aika jatkaa seikkailua.

KAROLIINA ESPANJASSA VUOSI KUVINA (4).jpg

3. Kukkuloiden hetkellinen hyvästely

Sekä asunto että ympäristö Calahondassa oli mitä mainioin. Silmät eivät millään tahtoneet uskoa maalauksenkaltaista näkymää, joka aina avautui lenkkien yhteydessä. Halusimme kuitenkin pysyvämmän kodin, oman kodin, joten oli aika hyvästellä kaunis Calahonda.

KAROLIINA ESPANJASSA VUOSI KUVINA (5).jpg

4. Asuntokauppojen pyörteissä

Pyörimme asuntonäytöistä toiseen pitkin vuotta. Halusimme remontoitavan kohteen, mutta realistisella budjetilla. Osa kohteista oli rivitaloja useammalla kerroksella, osa keskeneräisiä taloja ja osa kerrostalohuoneistoja. Päätökseen vaikutti hinnan jälkeen sijainti ja remontin laajuus.

KAROLIINA ESPANJASSA ASUNNON OSTO

5. Väliaikainen asuinympäristö

Uusi asuinymäristö Fuengirolan sydämessä oli aikamoinen muutos Calahondaan verraten. Kukkulat vaihtuivat hiekkarantaan ja lukemattomiin terasseihin. Enemmän kesästä: Rannikon elämää ilman rantaelämää.

KAROLIINA ESPANJASSA VUOSI KUVINA (9).jpg

6. Ykköskohde reissaajille

Asuntokauppojen keskellä löytyi myös aikaa reissuille. Lyhyen ajomatkan päässä rannikosta on upea luonnonpuisto El Torcal (tripadvisor.fi), jolla on pitkä historia: 65 miljoonaa vuotta sitten merenpohjan kalkkikivet kohosivat yli kilometrin merenpinnasta ja loi harvinaisen muodostuman. Luonnonpuisto on massiivisen kokoinen ja aina yksi matkakohteista kun saamme vieraita Suomesta.

KAROLIINA ESPANJASSA EL TORCAL

7. Harvinainen selfie

Kännykkä ja järjestelmäkamera täyttyy samantien luontokuvilla kun muistitila on tyhjennetty edellisistä. Joskus harvinainen selfie eksyy joukkoon. Huiskua kiinnosti tietenkin enemmän lähestyvä ukkonen kuin poseeraus. Torcalin maisemissa.

KAROLIINA ESPANJASSA VUOSI KUVINA (13).jpg

8. Ensimmäinen loma Suomessa

Kaksi vuotta vierähti ennen kuin varasin ensimmäisen lomamatkani Suomeen. Tuntui oudolta ja rauhoittavalta. Ensimmäinen loma Suomessa nosti tunteita ja antoi ajattelemisen aiheita.

KAROLIINA ESPANJASSA KESÄ.jpg

9. Hiljentyminen järven rannalla

Suomessa vietetty aika kului järven rannalla ja kaupunkien sykkeessä.

KAROLIINA ESPANJASSA VUOSI KUVINA 9

10. Syksyiset aamulenkit

Elo-syyskuun vaihteessa turistikato näkyi rannikolla silmänräpäyksessä. Aurinko nousi joka viikko hieman myöhemmin ja illat alkoivat pimentyä nopeammin. Rannikon kaduilla pystyi jälleen liikkumaan paremmin ja terasseilta löytyi nopeammin vapaita paikkoja.

KAROLIINA ESPANJASSA VUOSI KUVINA (17).jpg

11. Sukellus keltaiseen

Oma asunto löytyi viimein talven kynnyksellä. Maalia meni litratolkulla keltaisen taltuttamiseksi ja muutamien koukeroiden kautta pääsimme voiton puolelle. Enemmän asunnon alkuseikkailusta: Elämäni kauppakirja.

KAROLIINA ESPANJASSA ENNEN KUVAT ASUNTO (2).jpg

12. Omaan kotiin

Pääsimme jouluksi omaan kotiin! Huisku pystyy jälleen juoksemaan vapaasti ja möyrimään mutalammikoissa. Koti sijaitsee nyt kivenheiton päässä Fuengirolasta, Aguilan kukkuloilla.

KAROLIINA ESPANJASSA VUOSI KUVINA 12

Kiitos suunnattomasti seurasta kuluvana vuonna! On lämmittänyt sydäntä, että olet ollut kanssani kokemassa muutoksia ja uusia tuulia. Odotan innokkaana myös tulevaa vuotta ja kaikkea mitä se voi tuoda tullessaan. Samalla toivon, että sinun vuodesta tulee juuri sellainen kuin haluat.

Sinun vuodestasi puheen ollen; hyppää mukaan perustamaani UUTEEN FACEBOOK-RYHMÄÄN Aurinkorannikko on parhain. Ryhmä on tarkoitettu Aurinkorannikon alueella asuville ja muuttopäätöksen tehneille.

Keskustellaan ryhmässä menneestä vuodesta ja tehdään vuodesta 2019 unohtumaton yhdessä. Nähdään pian ryhmässä, en malta odottaa!

Karoliina xxx