Posts in MUUTTO ESPANJAAN
Miten kannattaa aloittaa espanjan kielen opiskelu

Espanjan kielen opiskelu… uuuuh... mikä projekti! Espanjaan muuttaminen tai pitkäaikainen oleskelu maassa tuo mukanaan monenlaisia kysymyksiä. Yksi niistä on kielen opiskelu.

Uuden kielen opiskelu on toisinaan tuskallista, koska se vaatii niin paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Kieltä ei voi opiskella silloin tällöin ja odottaa ihmettä, koska sitä ei tapahdu. Espanjan kieltä tulisikin harjoittaa jatkuvasti ja käyn kanssasi läpi parhaimmat vinkkini espanjan kielen opiskeluun. Ennen niitä kerron hieman omista kokemuksistani aloittaessani espanjan kielen opiskelun.

Ehkä olet tällä hetkellä samassa pisteessä missä itse olin.

KAROLIINA-ESPANJASSA-OPISKELU-e1501674639233.jpg

Kokemukseni espanjan kielen opiskelusta

Espanjan kielen opiskelu tuntui alussa suuren vuoren huipulle kiipeämiseltä. Ajattelin etten taida osata kiivetä huipulle asti. Ajattelin ettei minulla ole oikeanlaisia välineitä. Ajattelin, että siinä menisi ikuisuus ja mietin riittäisikö minulla edes kärsivällisyys matkata huipulle saakka.

Matkaa on vielä jäljellä kyseisen kielivuoren huipulle enemmän kuin haluaisin ajatella, mutta nyt tiedän miten pääsen sinne ja kohta tiedät sinäkin.

Haluan jakaa vinkkini sinulle, jotta pääset aloittamaan matkasi kevyemmin.

 

Koska on hyvä aika aloittaa?

Espanjan kielen opiskelu kannattaa aloittaa jo Suomessa, mutta kielen opiskelu voi kuitenkin jäädä pinnalliseksi parhaimmista yrityksistä huolimatta. Näin kävi myös minulle. Syynä tähän oli omalla kohdallani tietämättömyys miten uutta kieltä kannattaisi ylipäätään opiskella näin aikuisiällä ja missä sitä kannattaisi harjoitella.

Aloitin Suomessa innokkaana espanjan kielen alkeet työväenopistolla. Sain hieman raapaistua pintaa yhden kauden aikana, mutta kirjaa en avannut sen koommin. Pakkasin kirjan kuitenkin mukaan Espanjaan varmuuden vuoksi. [kirja edelleen avaamatta]

Huomasin, että muuttaessani Espanjaan aika oli kortilla. Oli niin paljon uusia käytännön asioita, joita piti selvittää töiden ja muuttolaatikoiden keskellä ettei aika enää riittänyt kielen opiskeluun.

Alkeita voi myös huomaamattaan tankata vuosia pääsemättä sen pidemmälle. Jotta välttäisit jumahtamisen aakkosiin, listasin sinulle nämä:

 

Kolme askelta opiskelun tehostamiseen

1. Eri tavat hyötykäyttöön

Kannattaa ottaa huomioon, että varmasti opiskelet espanjan kieltä monella eri tavalla. Pelkkä kielioppikirjan silmäily ja tehtävien tekeminen ei auta sinua kommunikoimaan Aurinkorannikolle saapuessasi. Sinun kannattaa lukea käsilläsi olevaa materiaalia ääneen niin paljon kuin mahdollista. Ääntämisen harjoittelussa erilaiset videot, pelit ja äänitteet ovat erinomaisia tapoja kuulla miten sanat lausutaan.

2. Säännöllisyys & luovuus

Opiskelussa tulisi olla säännöllisyyttä. Yksi tunti viikossa ei valitettavasti riitä tehokkaaseen espanjan kielen opetteluun, vaan opiskelun tulisi olla arjessasi mukana niin paljon kuin mahdollista. Esimerkiksi erilaisten espanjankieliset tulosteet ympäri asuntoa aktivoivat aivojasi muistamaan yksittäisiä sanoja ja lauseita paremmin. Ympäröi itsesi espanjankielisillä sanoilla ja käytä luovuuttasi.

3. Muiden kanssa

Aurinkorannikolle päästessäsi kannattaa tutustua erilaisiin ryhmiin ja yksityistunteihin, jotta voit tehostaa entisestään opiskelua itsenäisen verkko-opiskelun lisäksi. Paikallinen opettaja pystyy auttamaan kielen opiskelun lisäksi myös pääsemään syvemmälle Espanjan kulttuuriin ja tapoihin. Opettajia löytyy paljon paikallisista lehdistä ja puskaradion kautta. Yksityistuntien sijaan myös pienryhmät ovat hyvä valinta, koska isommissa ryhmissä henkilökohtainen tuki jää usein saamatta. Kannattaa panostaa opetukseen, joka sopii juuri sinulle.

 

Ilmaisia tapoja harjoitella espanjaa

Spotify: Coffee Break Spanish YouTube: Spanish with Paul

Pinterest: “free spanish printables”

Verkossa: duolingo.com

Suosittelen ottamaan käyttöön samantien vähintään kaksi edellä mainituista. Jos pääset käsiksi kaikkiin niin vielä parempi. Muista antaa itsellesi aikaa ja ota kielen opiskelu uutena mielenkiintoisena harrastuksena. Jos aika on kortilla muuton lähestyessä, palaa espanjan kielen pariin uudelleen Aurinkorannikolle päästessäsi. Varmista kuitenkin ennen tuloa, että pärjäät englannin kielellä siihen saakka kunnes espanja alkaa sujua.

Minulta kysytään usein: “Pärjääkö Aurinkorannikolla ilman espanjan kieltä?” Vastaan: “Kyllä, tiettyyn pisteeseen saakka, mutta miksi haluaisit pärjätä ilman paikallisen kielen opiskelua?”

 

Miten harjoittelet tällä hetkellä espanjan kieltä?